טלטלת קריסת הסנקים בעולם ממשיכה להעסיק רבים גם בישראל, בעיקר בעקבות עליית הדולר וגם הצהרת נגיד בנק ישראל כי שיעורי הריבית עלולים להיות תלויים בהחלטות של הפד וההפשעה שלהם על המשק הישראלי. נכון לכתיבת שורות אלו נסחר הדולר בשיעור של 3.64 ש"ח.
בנקים בחסר מזומן ליוו כ-300 מיליארד דולר מהפדרל ריזרב בשבוע האחרון, כך הודיע הבנק המרכזי ביום חמישי.
כמעט מחצית מהכסף – 143 מיליארד דולר – הלך לחברות אחזקות של שני בנקים גדולים שנכשלו בשבוע האחרון, בנק עמק הסיליקון ובנק סיגנצ'ר, מה שעורר אזעקה נרחבת בשווקים הפיננסיים. הפד לא זיהה את הבנקים שקיבלו את המחצית השנייה של המימון ולא אמר כמה מהם עשו זאת.
חברות האחזקה של שני הבנקים הכושלים הוקמו על ידי תאגיד ביטוח פיקדונות הפדרלי, שהשתלט על שני הבנקים. הכסף שלוו שימש לתשלום למפקידים הלא מבוטחים שלהם, כאשר אגרות חוב בבעלות שני הבנקים הועמדו כבטוחה. ה-FDIC הבטיח את החזר ההלוואות, אמר הפד.
הנתונים מספקים הצצה ראשונה להיקף הסיוע של הפד למגזר הפיננסי לאחר ששני הבנקים קרסו בסוף השבוע האחרון.
שאר הכסף לווה על ידי בנקים שביקשו לגייס מזומנים – כנראה, לפחות חלקית, כדי לשלם למפקידים שניסו למשוך את כספם. מגה בנקים רבים, כמו בנק אוף אמריקה, דיווחו על קבלת זרימת כספים מבנקים קטנים יותר מאז הכישלונות הבנקאיים בסוף השבוע שעבר.
153 מיליארד דולר נוספים בהלוואות מהפד במהלך השבוע האחרון הגיעו דרך תוכנית ותיקה שנקראת "חלון ההנחה"; זה הסתכם ברמת שיא עבור אותה תוכנית. בנקים יכולים ללוות מחלון ההנחה עד 90 יום. בדרך כלל בשבוע נתון, רק כ-4 עד 5 מיליארד דולר מושאלים באמצעות התוכנית הזו.
הפד הלווה 11.9 מיליארד דולר נוספים ממסגרת הלוואות חדשה עליה הכריז ביום ראשון. התוכנית החדשה מאפשרת לבנקים לגייס מזומנים ולשלם לכל המפקידים שימשכו כסף.
מייקל פרולי, כלכלן ב-JPMorgan Chase, אמר בהערת מחקר כי הסיוע של הפד הוא, עד כה, כמחצית ממה שהיה במהלך המשבר הפיננסי לפני 15 שנה.
הלוואות החירום של השבוע האחרון מהפד שואפים לטפל בגורם מוביל להתמוטטות שני הבנקים: בנק סיליקון ואלי ובנק סיגנצ'ר היו הבעלים של מיליארדי דולרים של אג"ח בטוחות לכאורה של האוצר ואג"ח אחרות ששילמו ריביות נמוכות.
במהלך השנה האחרונה, כשהפד העלה בהתמדה את ריבית המדד שלו, התשואות על אג"ח לטווח ארוך יותר ואג"ח אחרות עלו. זה, בתורו, הפחית את שווי אגפי האוצר עם התשואה הנמוכה יותר שהבנקים החזיקו.